Landelijke Challenge Winkelgebieden

Op dinsdag 11 april was de kick-off van Landelijke Challenge van Digitale Werkplaatsen. Tot 15 juni gaan studenten vanuit het hele land aan de slag voor een winkelgebied bij hen in de buurt. Alle belangrijke info kan je op je gemak terugkijken: 

Belangrijke data

Dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei 2023 - Inspiratiesessies:

Dinsdag 9 mei om 14:00 uur: Expertteam Centrumgebieden
Centrum- en winkelgebieden hebben een belangrijke positie in onze leefomgeving. Ze voorzien in onze behoeften elkaar te ontmoeten, verblijven, recreëren, wonen, werken en ondernemen en natuurlijk om te winkelen. De afzonderlijke belangen van bewoners, bezoekers, ondernemers, vastgoed en gemeente zijn groot. Toch kunnen zij niet zonder elkaar. Om de gebieden aantrekkelijk te houden moeten deze partijen samenwerken. 
Daar helpen wij als Expertteam graag bij. Wij adviseren beleidsmakers, vastgoedeigenaren, ontwikkelaars, ondernemers (in retail, horeca en cultuur) bij de uitdagingen die zij in hun gebied tegenkomen, zoals verdichten, transformeren, programmeren, professionaliseren, vergroenen, verblijven en positioneren. 

Kijk deze inspiratiesessie hier terug:
 

Woensdag 10 mei om 11:00 uur: Lokka 
Oprichter Alexander Sinke vertelt je alle ins&outs van ‘’lokaal kopen met online advies’’. Kortom, hoe vind je winkels of producten in de buurt en krijg je online persoonlijk koopadvies van lokale experts?
Klik hier om deel te nemen aan deze inspiratiesessie 

15 juni 2023: Deadline aanleveren pitch

29 juni 2023: Prijsuitreiking

Beoordelingscriteria van de jury

1.Sluit aan bij de wensen van de opdrachtgever

2.Creativiteit

3.Haalbaarheid / Technisch te realiseren

4.Prototype ontwikkeld

5.Oog van duurzaamheid / circulariteit

6.Kwaliteit van de pitch

Landelijke Challenge Winkelgebieden

Dit voorjaar gaan de 20 Digitale Werkplaatsen in Nederland samen met Retail Insiders en Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) aan de slag om winkelgebieden aantrekkelijker te maken voor een jongvolwassen publiek!

Weten winkelgebieden in Nederland jongvolwassenen via de digitale weg te bereiken en verleiden tot een fysiek bezoek?

Studenten uit het middelbaar-en hoger beroepsonderwijs denken dat dit beter kan en gaan graag bij de Digitale Werkplaatsen aan de slag voor de winkelgebieden. De studenten helpen ze zo om een volgende stap te maken op het gebied van digitalisering.

In de Landelijke Challenge Winkelgebieden nemen de studenten het in teamverband tegen elkaar op om de beste, leukste of creatiefste oplossing te bedenken voor die winkelgebieden.