Van maatschappelijke meerwaarde naar een duurzaam ‘businessmodel’

27-09-2021

#Nieuws #Bijeenkomst

Training maatschappelijke businessmodellen 

Van maatschappelijke meerwaarde naar een duurzaam ‘businessmodel’

Een driedaagse training voor verduurzaming van living labs, pps’en en andere samenwerkingen met een sociaal-maatschappelijke missie.  

Bij het samen werk maken van maatschappelijke vraagstukken vliegen de verduurzamingsvragen je om de oren: “Hoe zorgen we dat hetgeen is opgebouwd blijft voortbestaan? Hoe borgen we de behaalde resultaten? Hoe zorgen we ervoor dat wanneer de kartrekker stopt anderen het programma blijven voortzetten? Hoe financieren wij de samenwerking als de subsidie afloopt?” 

Deze vraagstukken kunnen best ingewikkeld zijn. Helemaal als je er zelf middenin zit én jullie meerwaarde ook nog eens lastig in geld uit te drukken is.  

Samenwerken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken vraagt om scherp ontwerp van je gezamenlijke businessmodel. In deze driedaagse training ga je daarmee aan de slag. Want, hebben jullie je gezamenlijke ambitie echt scherp? Zowel voor de kortere als de langere termijn? En, hebben jullie je waarde-propositie helder? Net als de opbrengsten van jullie samenwerking voor zowel de doelgroep, de partners en de samenleving?      

Iets voor jou! 
Ben jij kartrekker, projectleider of aanjager van een pps die werkt aan het oplossen van sociaal-maatschappelijke vraagstukken? Zoals bijvoorbeeld van een Living Lab Sport en Bewegen? Of van een pps in het sociaal domein of in zorg en welzijn? Dan helpt deze training jou zeker verder met de ontwikkeling en verduurzaming van je samenwerking. 

Na deze training .. 
… heb je jullie maatschappelijke businessmodel scherp(er) in beeld 
… kun je met partners in gesprek over jullie verduurzamingsvraagstuk a.d.h.v. een canvas 
… heb je nieuwe relevante kennis en inzichten opgedaan door de uitwisseling met andere samenwerkingen 

Praktische info  
Deze driedaagse training vindt fysiek plaats op vrijdag 29 oktober, 17 december en 18 februari, locatie zal op een centrale plek in het land zijn. Deelname is kosteloos. We gaan er vanuit dat deelnemers bij alle trainingsdagen aanwezig zijn. 

Er is plek voor maximaal 25 personen , wees er dus snel bij. Het heeft de voorkeur om met twee deelnemers per samenwerking aan de training mee te doen. De ervaring leert dat je er het meest uithaalt wanneer deze twee deelnemers voor verschillende organisaties werken. Bijvoorbeeld voor een hogeschool en een gemeente.  

Over de training 
Katapult organiseert deze training in samenwerking met Matthijs Bobeldijk van NewBusinesslab. Matthijs ontwikkelde, juist voor projecten met een duidelijke maatschappelijke toegevoegde waarde waarvan die waarde niet direct in financieel rendement te vertalen is, de Purpose Case. Deze tool biedt een alternatief denkmodel, naast alle financieel gedreven modellen. Tijdens de training worden ook bedrijfskundige modellen, zoals Business Model Canvas en Waarde Propositie Canvas, aangereikt om toe te passen in de eigen context. 

In deze interactieve training staan de praktijksituaties van de deelnemers centraal. Laat je inspireren door de afwisseling van werkvormen en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.  

Aanmelden
Kan via: https://www.wijzijnkatapult.nl/genda/training-publieke-businessmodellen-dag-1/