Walk & Talk: Intelligent meten van interventies in complexe situaties

Walk & Talk: Intelligent meten van interventies in complexe situaties

Hoe maak je inzichtelijk wat de opbrengst is van jouw Living Lab? Je weet dat het waardevol is wat jullie doen, maar hoe kun je dat nu tastbaar en concreet maken? En welk verhaal vertel je aan welke stakeholder?

In deze Walk & Talk krijg je een beeld van wat een maatschappelijke business case analyse inhoudt en kun je ontdekken of dat een insteek is die jou aanspreekt.

De Walk & Talk wordt verzorgd door Anne-Marie Benschop die ervaring heeft met maatschappelijke business case analyses in verschillende wijkprojecten. Waaronder het project Samen Beter in Eindhoven, waar wordt ingezet op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit in plaats van op het bestrijden van ziekte.

Wil je deze Walk & Talk volgen? Meld je dan aan bij Maurits Grievink: m.grievink@ptvt.nl

Waarom een Walk & Talk?

  • Practice what you preach: sport en bewegen, nou hup dan! (Walk & Talks worden georganiseerd voor de living labs sport en bewegen, maar iedereen is van harte welkom).
  • Digitaal het nieuwe normaal? Nou nee, gelukkig ook steeds meer fysiek! Maar afwisseling tussen de gesprekken achter je laptop is een veelgehoorde wens.
  • Bewegen en werken heeft allerlei positieve effecten op o.a. je concentratievermogen, creativiteit, door de buitenlucht krijg je frisse energie. Professor Erik Scherder legt het hier uit.

Tips voor een leuke route
Je kunt natuurlijk je gebruikelijke blokje om lopen, mocht je iets anders willen, hierbij enkele tips. Die kun je natuurlijk ook op een ander moment inzetten. De sessie duurt 45 minuten, een wandeling van 3 a 4 km zou hier goed bij passen. Langer kan natuurlijk ook, doe je je volgende meeting ook wandelend!

  • Kies eens links, waar je normaal rechts gaat. Of ga elke afslag die je kunt nemen rechts.
  • Gebruik dit moment om de wijk van jouw lab/pps in te gaan en sla zo twee vliegen in één klap. 
  • Je kunt ook een route plannen. Bijvoorbeeld via https://www.komoot.nl/. In dit artikel vind je nog meer handige apps en uitleg over de Nederlandse wandelpaden.

Voorbereiding

  • Zorg voor een opgeladen telefoon, goed werkende oortjes en de teams app op te telefoon (waarin je ook al bent ingelogd).
  • Zet je geluid uit (beeld mag ook uit).
  • We starten op tijd, handig als je dan je schoenen al aan hebt, je paraplu/zonnebril gepakt en de deur hebt dicht getrokken.