Themasessie LLO: Hoe bereik ik het mkb?
Op donderdag 27 mei organiseert het Kennispunt LLO in samenwerking met Katapult van 13:00 tot 14:30 de themasessie: ‘Hoe bereik ik het MKB’.
Plenair 13:00 tot 13:45
Wat is belangrijk voor het bereiken en enthousiasmeren van het MKB?
Wieteke Smit (Katapult) zal ons aan de hand van het Business Model Canvas meenemen in welke onderdelen belangrijk zijn bij het bereiken en enthousiasmeren van het MKB.
Wat wil het bedrijfsleven?
Karel Slangen (Technohub/ bedrijvennetwerk) zal ons aan de hand van de Design Thinking methode meenemen in hoe je de vraag /scholingsbehoefte kunt ophalen binnen bedrijven door te praten met in plaats van over de doelgroep.
Hoe bouw ik een relatie op met mkb’ers?
Marco Mazereeuw (Practoraat LLO Friesland College, Noorderpoort) neemt ons mee in het project 'Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties'. Hij zal met ons zijn ervaringen delen die zijn opgedaan met het in contact komen met bedrijven en hoe samen stappen te zetten richting een lerende organisatie. Dit doet het Practoraat ook bij het MKB. Hoe, dat vertelt hij ons graag.
Pauze 13:45 – 13:50
Subsessies 13:50 – 14:25
subsessie 1: Certificaten voor kansberoepen die van waarde zijn voor MKB
Erik Boskamp (Vista College) vertelt over hoe Vista Collega al tot meer dan 18 korte modules (mbo certificaten) is gekomen. Samen met hem en met Marije de Jonge (Katapult) gaan jullie verkennen hoe je het mkb met deze modules kunt bereiken.
subsessie 2: Van traditionele onderwijsinstelling naar strategisch hrm-partner voor mkb.
De vraag: ‘Hoe geef ik invulling aan de veranderende rol van mijn ROC?’ staat in deze subsessie centraal.
In deze werksessie bespreken Marco Mazereeuw (Practoraat LLO Friesland College, Noorderpoort) en Arry Verhage (SOL/ CIV Wendbaar Vakmanschap), de (on)mogelijkheden om een langdurig partnerschap met bedrijven aan te gaan en als ROC het leren binnen het bedrijf te stimuleren. De lessen die zij hebben geleerd nemen ze als uitgangspunt om met jullie het gesprek aan te gaan en voorbeelden uit te wisselen.
subsessie 3: De vraag achter de vraag.
Hoe creëer ik urgentie? Karel Slangen (Technohub) en Mirjam Korstanje (Katapult) gaan met jullie in gesprek over slimme vraagarticulatie. Daarnaast zullen ze dieper ingaan op empathy mapping en hoe het werken met persona’s je kan helpen bij het scherp krijgen van de vraag.
subsessie 4: Subsidie als Katalysator
Hellen ten Bos (ROC van Amsterdam/ROC Flevoland) en Wieteke Smit (Katapult) gaan met jullie in gesprek over hoe je subsidies slim in kunt zetten met een win – win voor het onderwijs en het MKB. Zoals de SLIM-subsidie die aankomende maand (juni) open is.
14.25 Gezamenlijke afsluiting
Meld je hier aan!